Bevægelsesinstitution

Leg er lig med læring

Leg er lig med læring – børn bevæger sig, når de leger – børn lære gennem kroppen. Vi er en bevægelsesinstitution – motorik og bevægelse er en del af vores hverdag.

Vi synes det er vigtigt at vi bevæger os, især fordi det er sjovt, men også fordi god motion er en forebyggelse mod livsstilssygedomme.

Vores krop er udgangspunkt for alle vores handlinger og er samtidig en integreret del af både vores sociale og personlige identitet.

Alle børn er forskellige og udvikler sig gennem deres eget unikke forløb, men inden skolestart skal de gerne have god styr på deres motorik.

Vi lægger derfor stor vægt på, at det daglige miljø udfordrer børnene kropsligt, ude såvel som inde, så børnenes grundlæggende bevægelsesmønstre udvikles og automatiseres

Når man leger og har det sjovt, får man nye venner – og venner kan man ikke få for mange af J.

Vi har - alle børn samt voksne - gennemgået et kursusforløb i samarbejde med Gerlev Legepark på 7 moduler vekslende mellem teori og praksis for de voksne.

Vi har fået certifikat som bevægelsesinstitution den 1. juni 2013 og blev re-certificerede igen i 2015.

Gennem vores kursusforløb, har vi lært en masse gode gamle lege, og vi er blevet mere bevidste om at bruge vores uderum som et ekstra aktivitetssted.

Vi er blevet mere bevidste om vigtigheden af at bevæge sig, på mange forskellige måder, langsomt som f.eks. i yoga, hurtigt som f.eks. ved løb og/eller fodbold.

Vi er også blevet meget bevidste om, at kroppen også skal have mulighed for at være i ro, så derfor arbejder vi også med afslapning og massage.

Gennem leg og bevægelse opnår vi en sjov og spændende hverdag.

Vi har løbende siden 2015 haft medarbejdere på forskellige bevægelseskurser for hele tiden at forbedre vores viden og kunnen indenfor bevægelsesområdet.

Siden er sidst opdateret 1. oktober 2020